כמעט כל מי שמתקשה בתקשורת בגלל אובדן שמיעה הוא מועמד למכשירי שמיעה. ישנם כמה אובדי שמיעה הניתנים לטיפול רפואי ללא צורך בהגברה (מכשירי שמיעה). עם זאת, בדרך כלל זה החריג ולא הכלל. החדשות הטובות הן שיש בדרך כלל סימני אזהרה כי קיים אובדן שמיעה אפשרי.
רק בדיקת שמיעה המתבצעת על ידי אודיולוג מוסמך ו / או התייעצות עם מומחה רפואי אף אוזן גרון יכולה לספק לך פרופיל מדויק של יכולת השמיעה שלך
?איך זה עובד
האם אני מועמד למכשירי השמיעה?
מה הם הסימנים לאובדן שמיעה?
- האם אתה מרגיש שאנשים ממלמלים ואינם מדברים בצורה ברורה?
- האם אתה מבין אנשים טובים יותר מאחרים?
- האם אתה מבקש לעתים קרובות מאנשים לדבר או לחזור על עצמם?
- האם אתה מתקשה להבין בטלפון?
- האם אתה מתקשה לעקוב אחר שיחה בחדר צפוף או עם רעשי רקע?
- האם אתה מגביר את עוצמת הקול של הטלוויזיה או הרדיו חזק יותר מהנוח לאחרים?
- האם אתה מתקשה לשמוע במקומות ציבוריים, כמו אודיטוריום או כנסייה?
- האם בני משפחה וחברים מעירים על חוסר יכולתך לשמוע?
- האם אתה מתרכז פעם להקשיב כל כך חזק שאתה עייף?
- יש לך צלצולים באוזניים?
אם ענית בחיוב על אחת מהשאלות לעיל, יתכן שיש לך אובדן שמיעה ועליך להעריך את שמיעתך על ידי איש מקצוע לשמיעה. מומלץ לכל אחד לבחון את השמיעה שלו מדי שנה. קח את הערכת השמיעה המקוונת שלנו בכדי לבדוק אם אתה או אדם אהוב עשויים להיתקל במידה מסוימת של אובדן שמיעה.
האם איבוד שמיעה יכול להשפיע על הרווחה הנפשית?
כן, עם אובדן שמיעה, קשה להבין את הדיבור. מה שלא מוערך מספיק הוא שמצבו הרגשי והנפשי של המטופל עלול להיפגע גם מדפוסי התקשורת המופרעים כתוצאה מאובדן שמיעה. חולה עם אובדן שמיעה הוא בעל פי ארבעה פעמים בצורה משמעותית בהפרעות פסיכולוגיות מאשר לאדם עם שמיעה רגילה. ישנן עדויות לכך שאובדן שמיעה יכול להחמיר את התמונה ההתנהגותית של חולי אלצהיימר והפרעות קוגניטיביות אחרות.
מה גורם לצלצולים/ רעשים באוזניים?
צלצול (טינטון הוא המונח הטכני) בהיעדר צליל מגרה מחוץ לאוזן יכול להיגרם על ידי דברים רבים, מעייפות ועד מינונים מסוימים של תרופות כמו אספירין. ההערכה היא כי הצלצול נובע מפעילות ספונטנית בשבלול. הגורם השכיח ביותר לטינטון הוא אובדן שמיעה, ובמיוחד אובדן שמיעה סנסורוריאלי. ככל הנראה הסיבה לכך היא שלמטופלים עם אובדן שמיעה סנסורינורלי יש נזק מסוים בשבלול שגורם לאובדן השמיעה. החלקים הפגועים הללו הם שיש להניח שהם מייצרים את הפעילות הספונטנית שמובילה את המטופל לשמוע צלילים באוזן שלהם.
איך אני שומע?
צליל הוא רטט הנע דרך מדיום, בדרך כלל האוויר. כאשר התנודות הללו מגיעות לאוזן החיצונית זוהי תחילת השמיעה. לאוזן ארבעה חלקים עיקריים שעל הצליל לעבור דרכם כדי לשמוע: האוזן החיצונית, האוזן התיכונה, האוזן הפנימית ומעבר לאוזן הפנימית הכוללת את העצב השמיני והמוח.
מה הם סוגי אובדן השמיעה?
ישנם שלושה סוגים של אובדן שמיעה:
- מוליך
- חיישני
- מעורב