טיפים להארכת חיי המכשירים
אין להרטיב את מכשירי השמיעה – הימנעו מלהיכנס עם מכשירי השמיעה למים או להרטיבם בכל דרך אחרת. לאחר רחצה/מקלחת, יבשו את האוזן היטב לפני הרכבת המכשירים.
רצוי לא להרכיבם במצבים של הזעה מוגברת – כגון פעילות ספורטיבית מאומצת. במקרים של הזעת יתר, יבשו את המכשירים באמצעות מטלית יבשה לעיתים קרובות והקפידו להכניסם לערכת הייבוש מידי לילה.
הקפידו להשתמש בערכת ייבוש – היא סופחת לחות ממכשירי השמיעה ומגינה עליהם מפני נזקי קורוזיה וחלודה שאינם כלולים באחריות היצרן.
הקפידו על ניקיון פתח אוזניה ותקינות הצינורית המחברת בין האוזניה למכשיר – כאשר הצינורית מתקשה/מצהיבה, יש להחליפה בחדשה.
הקפידו על החלפת פילטר בהתאם להנחיות של קלינאי/ת התקשורת שמטפל/ת בכם. במקרה שיש סתימה, המכשיר יישמע חלש או לא יעבוד כלל.
במקרים של שימוש בטיפים סטנדרטיים מומלץ להחליפם כל מספר חודשים, כאשר מורגש כי איבדו מגמישותם.
תחזוקה נאותה של מכשירי שמיעה תורמת להארכת חייהם.
לחות
בקיץ אנחנו מזיעים יותר והלחות עלולה להזיק למכשירי השמיעה. השתדלו להוריד את מכשירי מידי פעם ולייבש אותם. כמו כן רצוי לנגב ולייבש גם את הסוללות מידי פעם. יתר על כך, כאשר אתם מורידים את מכשיר השמיעה, שימו לב שאתם מניחים אותו במקום שלא נמצא בשמש ישירה או רכב לוהט… טמפרטורות גבוהות עלולה להזיק למעטפת הפלסטיק של המכשיר.
ים
בחוף הים אנחנו נחשפים לחול, שמש, מי מלח וקרם הגנה. חול עלול לחסום את המיקרופון במכשיר השמיעה, מי ים עלולים להכניס גבישי מלח זעירים לתוך המכשיר וקרם הגנה עלול להכיל כימיקלים שפוגעים במכשיר השמיעה. הימנעו מלגעת במכשיר השמיעה עם חול בידיים, הרחיקו את מכשיר השמיעה ממי מלח והסירו את המכשיר לפני שימוש בקרם הגנה.
נפילות וטילטולים
זה נכון שמכשירי השמיעה שלנו קשיחים, אולם הרכיבים האלקטרונים שבתוכם זעירים ועדינים. מומלץ להוריד ולהרכיב את מכשירי השמיעה על משטח רך, למשל שולחן עם מפה, על מנת לרכך את המכה בזמן נפילה.
תכשירי קוסמטיקה
מכשירי השמיעה עלולים להיפגע מכימיקלים שמצויים בקרמים, תכשירי איפור, אפטרשייב, בושם, ספריי לשיער ושמנים שונים. הסירו מכשירי השמיעה לפני שימוש באחד מהתכשירים האלו, אפשרו לחומרים להתייבש לפני החזרת מכשירי השמיעה, זיכרו לנגב את הידיים לפני. שימו לב! אין לנקות את מכשיר השמיעה עם חומרי ניקוי.